Jak na ploché bříško?

Nejsem teda žádný odborník, ale na ploché bříško je nejdůležitější zpevnit vnitřní svaly a střed těla - nejlepší je cvik ''prkno'' anglicky ''plank'' a nebo prostě kdykoli a kdekoli zatahovat bříško - tím se rovnou zpevňuje 😉

Když člověk cvičí pouze cviky na zpevnění břišních svalů (vnějších), vymaká si sice svaly, ale nemá zpevněné ty vnitřní, díky tomu má paradoxně bříško ještě větší, protože svaly jsou těžké a nemá je co držet.

Ke cvičení byste měli přidat i kardio, abyste se zbavili přebytečného tuku. Ideální je chůze, běh či jízda na kole nebo rotopedu. Před cvičením nezapomeňte na prohřátí a po cvičení na protažení.

Pokud chcete hubnout, měli byste si hlídat ideální tepovou frekvenci (aerobní pásmo). Orientační výpočet tepové frekvence pro hubnutí je (220 - váš věk) x 0,7. Pokud nemáte tepoměr, můžete si třeba při běhání s někým povídat. Jestli to zvládnete, pohybujete se v aerobním pásmu a tím pádem pálíte tuky a ne sacharidy.

Co se týká zpevňování středu těla, je velmi důležité také správně dýchat, jelikož správné dýchání aktivuje bránici, pánevní dno, příčný břišní sval, šikmé břišní svaly a vzpřimovače páteře. Díky tomu zeštíhlíte svůj pas, vytvarujete si bříško a zbavíte se tuku.

Také je důležitá strava, jídlo se totiž na hubnutí podílí až ze 70-ti %.

Je dobré vynechat bílé (lepkové) pečivo, nejlíp i ostatní potraviny s lepkem a potraviny, které nadýmají.

Lepek obsahují:

pšenice, špalda, žito, ječmen, oves - všechny druhy slaného pečiva a těstoviny, lámaka, kroupy, krupice

Takže pozor na: koláče, buchty, dorty, sušenky, oplatky, částečně dokonce i čokoládu (pokud není kvalitní) a některé uzeniny, taky paštiky, kečupy, hořčice, zmrzliny, želé bonbony, masové konzervy, sójové maso a náhražky masa, některé mléčné výrobky

Čtěte složení: sójových a rýžových nápojů, ale i majonéz, kypřicích prášků, pudinků a různých dochucovadel

Lepek se ukládá na břiše > tzv. moučné břicho

Nafouklé břicho způsobují:

fermentované oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly s velkou fermentační schopností

Patří sem: jídla s obsahem oligosacharidů, jako jsou luštěniny, některá zelenina (květák, brokolice, cibule, česnek), ovoce (například melouny, broskve, meruňky, švestky, mango, třešně, blumy, nektarinky či jablka), laktóza (mléko a měkké a čerstvé sýry) nebo sladidla jako je sorbitol, xylitol či mannitol a cereálie, jako je pšenice a žito

Z obilovin si naopak musíme vybírat produkty bez lepku, dávat přednost tvrdým sýrům a mléku bez laktózy, sóji a rýži

Z ovoce je třeba volit zvláště banány, borůvky, grapefruity, kiwi, mandarinky, citrony, pomeranče, hroznové víno, maliny či jahody

Ze zeleniny si můžeme dopřávat celer, papriky, lilek, hlávkový salát, fazolky, rajčata nebo dýni. Naopak se vyhýbejte artyčokům, chřestu, červené řepě, kapustě, brokolici, zelí, květáku, fenyklu, česneku, cibuli, houbám a zelenému hrášku. Nejezte kukuřičný sirup, kuskus, fazole, čočku a hrách.

Ale jde pouze o doporučení, s většinou mi pomohl strejda Googl, takže toto neberte jako nějaké dogma, především poslouchejte svoje tělo a to co Vám dělá/nedělá dobře 😉

Držím Vám všem moc ✊ ať máte postavu svých snů 😘❤🙈

© 2016 adri.nelly
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky